Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Voor 15-20 stuks
•2 bossen groene asperges,
•200 ml slagroom
•5 blaadjes gelatine
•peper/ zout

Sla dit recept op

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Aspergemousse met

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

Dit gerechtje is onderdeel van een prachtig drieluik van een nieuw restaurant op kookse.tv: ’t Misverstant in Den Bosch.
Je kunt dit “Koninklijke” gerecht prima een dag van te voren maken, omdat de mousse enkele uren in de koelkast moet opstijven. Eventueel kun je dit ook als amuse serveren.

(Visited 938 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Snijd de punten van de asperge af, laat ze circa 3 cm lang. Blancheer 3-5 minuten in gezout kokend water tot ze beetgaar zijn. Het zout in het water voorkomt dat het verkleurd.

2
Klaar

De stelen kook je ongeveer 10-15 minuten door tot de structuur erg zacht is, in water met zout. De stelen doe je door de blender. Vervolgens haal je het mengsel door een zeef, zodat er een heldere vloeistof overblijft.

3
Klaar

Meet af hoeveel coulis, de aspergevloeistof, je hebt. Voor 250 ml coulis heb je 200 ml slagroom nodig. Let op dat je met andere maten wel dezelfde verhouding gebruikt.

4
Klaar

Doe 5 blaadjes gelatine in koud water en laat dit weken. Klop ondertussen de slagroom lobbig.

5
Klaar

Zet de coulis op halfhoog vuur en voeg wat zout en peper toe. Laat de gelatine erin oplossen. Blijf voortdurend met een garde roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Laat het niet koken anders verliest de gelatine zijn bindkracht.

6
Klaar

Als de coulis warm is, haal je ´m van het vuur en doe je hem in een pannetje met daaronder een schaal met ijswater. Je blijft voortdurend doorkloppen tot de coulis uiteindelijk ´hangig´ is.

7
Klaar

Je merkt dat doordat het mengsel aan de zijkant van de schaal blijft ´hangen.´ Let op dat er geen klontjes in het mengsel zitten. Mocht dat het geval zijn, dan moet je even op kamertemperatuur verder kloppen.

8
Klaar

Vermeng de slagroom in 2 fases met de coulis. Om het luchtig te houden vouw je de slagroom met een spatel door de coulis.

9
Klaar

Doe het mengsel in een spuitzak. Let op dat je het meteen verwerkt, anders verandert de structuur.

10
Klaar

Snijd de punten in de lengterichting doormidden.Pak een klein stekertje en doe wat folie aan de binnenkant. Spuit een kleine hoeveelheid op de bodem. Steek de aspergepunten rondom tegen het stekertje in de coulis. Doe daarbij het gesneden deel naar binnen

11
Klaar

Vul de rest van het stekertje met de coulis en zet het vervolgens minimaal 4 tot 5 uur in de koelkast om op te stijven. Garneer met bijvoorbeeld kres.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het onderstaande formulier om een recensie achter te laten
Vorige
Thaise noedels
Volgende
Gepocheerd eitje
Vorige
Thaise noedels
Volgende
Gepocheerd eitje

Laat een reactie achter