Karnemelk pannenkoeken

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 3 x )
Een heerlijk simpel maar fantastisch lekker ontbijt zijn deze karnemelkse pannenkoeken de gekarameliseerde pruimen en banaan maken het met wat dikke yoghurt helemaal af.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 8 pannenkoeken

125 gr. bloem


1 eetl. suiker


2 theel. bakpoeder


snufje zout


40 gr. gesmolten boter


1 los geklopt ei


375 ml. karnemelk


beetje boter om te bakken


Extra erbij:


yoghurt


fijne kristal suiker


(gekarameliseerde) pruimen en banaan


honing

Bereidingswijze

1 Meng de bloem, suiker bakpoeder en zout door elkaar. Smelt de boter en klop het ei los en voeg dit met de karnemelk toe aan de bloem.

2 Klop dit met een garde tot een klont vrij beslag.

3 Verhit een koekenpan, voeg er een beetje boter aan toe. Schep een volle soeplepel beslag in de pan, bak op middelhoog vuur de pannenkoek 2 minuten tot dat je luchtbelletjes ziet verschijnen. Keer de pannenkoek en bak hem dan nog 1,5 minuut.

4 Houd de pannenkoek warm op een bord of schaal. Bak de rest van de pannenkoeken. Snijd de pruimen door midden, verwijder de pit bestrooi de snijkant met kristalsuiker, snijd de banaan in grote schuine stukken en bestrooi die ook met suiker.

5 Verhit een koekenpan en leg de pruimen op de platte kant en de banaan stukken in de hete pan, bak de vruchten ongeveer 2 minuten de suiker is dan gesmolten en de suiker begint te karamelliseren. Dien de pannenkoeken op met de vruchten, yoghurt en eventueel wat honing.