Yoghurt met appel

Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Voor 1 persoon
1 appel

1 theel. fijne kristal suiker
±
150 ml. yoghurt

2 eetl. zwarte of blauwe bessen

Sla dit recept op

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Yoghurt met appel

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

Een heerlijk snel en vooral gezond ontbijt is deze yoghurt met appel en zwarte bessen. De gestoofde appel kan je de avond van te voren al maken, het blijft in de koelkast zeker een dag of 5 goed. Als de gestoofde appel dan al gemaakt is dan heb je dit ontbijt in 2 minuten klaar gemaakt, als je een goed afsluitbare beker hebt is het ook heerlijk voor kinderen om mee te nemen naar school. Ja, en geef dan wel een lepel mee natuurlijk. Maar je kan dit natuurlijk ook als dessert eten.

Stappen

1
Klaar

Schil de appels verwijder het klokhuis en snijd de appel in vieren. Doe 1 eetlepel water, 1 theelepel suiker en de stukken appel in een pan, breng het aan de kook en laat dit 15 minuten zachtjes stoven. Laat het wat afkoelen. Bewaar het tot gebruik in de koelkast.

2
Klaar

Doe de bessen in een pan en kook ze hooguit 30 seconden. Dit is niet per se nodig je kunt dit overslaan. Doe een laag gestoofde appel in een glas schaaltje of beker, dan de yoghurt en als laatste 2 eetlepels van de bessen. De zwarte bessen kan je natuurlijk ook vervangen door andere vruchten in het seizoen.

kookse.tv

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het onderstaande formulier om een recensie achter te laten
Vorige
Koekjes met jam
Volgende
Karnemelk pannenkoeken
Vorige
Koekjes met jam
Volgende
Karnemelk pannenkoeken

Laat een reactie achter