Peppersteak bakken

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 3 x )
Zelf ben ik een liefhebber om een lekker stukje vlees te eten bij elke maaltijd. Een peppersteak of pepersteak is dan een mooie keuze, deze peppersteak is van goed rundvlees en is aan de zijkanten al bedekt met verschillende pepers. Het enige wat er meer... nou nog moet gebeuren is het bakken, hoe lang je dit moet doen hangt een beetje af van hoe rood je hem wilt hebben.
Bekijk meer: , , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

2 peppersteaks

zeezout en peper

olijfolie en wat bakboter

Bereidingswijze

1 Zet vast een pan op middelhoog vuur en strooi nog wat extra zout en peper over de steaks om beide kanten nog iets meer te kruiden. De zijkanten hoeven niet meer want die zijn al voorzien van verschillende pepers.

2 Giet wat boter in de warme pan en doe hier ook wat olijfolie bij, dit voorkomt dat de boter snel verbrand.

3 Leg de steaks in de pan en keer ze ongeveer elke anderhalve minuut om. Zorg dat het vuur niet te hoog staat.

4 Je kan er voor kiezen om beide kanten dicht te schroeien en het nog een paar minuten in de warme oven te zetten, maar je kunt het ook afronden in de pan. Voor een wat rode binnenkant bak je beide kanten voor ongeveer anderhalve minuut en wil je een iets meer doorbakken steak (zoals in dit voorbeeld) dan bak je de steak voor ongeveer 4 minuten waarbij je hem elke minuut even op de andere kant legt. (2 minuten per kant dus)