Zwitsers kaasbrood

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Dit kaasbrood moet je maken van een harde pittige kaassoort. Ik gebruik voor dit kaasbrood Emmentaler. De vorm moet minimaal 20 cm diameter hebben en 10 cm hoog, want anders loopt de kaas de oven in. Bekleed de vorm ook met bakpapier, dan kleef de ka meer... as ook niet aan de vorm vast. Dit kaasbrood is heel erg lekker met uiensoep.
Bekijk meer: ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 1 kaasbrood

500 gr. bloem


1 pakje droge gist


1 theel. suiker


1 theel. zout


1 theel. peper


3 eetl. olijfolie


250 ml. lauw water


175 gr. Emmentaler ( in blokjes van 1 cm)


75 gr. Emmentaler ( in grove tapse blokjes)


1 eidooier


1 eetl. water

Bereidingswijze

1 Doe bloem, gist, suiker, zout, peper, olijfolie en water in een kom van een keukenmachine en kneed met de kneedhaken het deeg in 5 minuten soepel.( dit kan ook met de hand gedurende 10 minuten) doe het deeg in een ingevette kom en dek af met huishoudfolie. Laat op een warme plaats 1 uur rijzen.

2 Bestrooi het werkblad met wat bloem en sla het deeg terug. Kneed de blokjes Emmentaler erdoor en leg het deeg in de met bakpapier beklede vorm. Steek de tapse stukken Emmentaler in de bovenkant en laat het deeg weer 45 minuten rijzen op een warme plaats.

3 Kluts de eidooier met 1 eetlepel water en bestrijk de bovenzijde van het brood hiermee. Bak af in een voorverwarmde oven op 200°C in 40 tot 45 minuten. Laat even afkoelen in de vorm en dan uit de vorm op een rooster.