Aalbessentaart

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 5 x )
Deze aalbessen taart wordt gemaakt van verse aalbessen, want diepvries aalbessen vind ik moeilijk te verwerken. De taart heeft een licht rinzige smaak, maar dat kun je verwachten wanneer je aalbessen gebruikt. Ik vind deze aalbessentaart weer eens wa meer... t anders.
Bekijk meer: , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 10-12 personen

6 eieren middelgroot


160 gr. fijne kristalsuiker


160 gr. bloem


50 gr. gesmolten boter


Ingrediënten voor de vulling:


500 gr. aalbessen


½ ltr. slagroom


125 gr. poedersuiker


1 zakje vanillesuiker


3 zakjes klop klop of klopvast


chocolade schaafsel

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200C°. Vet 2 springvormen van Ø 23 cm en bekleed het met bakpapier. Smelt de boter in een pannetje.

2 Klop de eieren met de suiker tot een bleke luchtige massa, gebruik hiervoor een mixer. Zeef de bloem boven het eimengsel en werk het in twee keer er doorheen.

3 Roer er voorzichtig de boter door. Verdeel het beslag over 2 springvormen (of bak ze een voor een).

4 Bak het deeg in het midden van de oven in ± 10 minuten gaar en mooi goud bruin. Strooi op een doek wat suiker en stort het daar omgekeerd op, bestrijk het bakpapier met wat koud water en trek het er snel maar voorzichtig af.

5 Was de aalbessen verwijder de steeltjes, ( bewaar wat steeltjes met bessen om te garneren) pureer en zeef de aalbessen.

6 Klop de slagroom met de klopvast, vanillesuiker en poedersuiker bijna stijf, schep er de aalbessenpuree door. Verdeel ¾ van de vulling over een laag biscuit. Leg er de andere bovenop en strijk er de rest van de vulling over.

7 Bestrooi de taart met chocolade schaafsel. Maak de takjes aalbessen vochtig en haal ze door de suiker en garneer hiermee de taart. Zet de taart tot gebruik in de koelkast. Snijd punten met een glad dun mes.