Abrikozencake

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 2 x )
Deze abrikozen amaretti cake smaakt heerlijk bij de thee. Serveer de cake warm of lauw, want dan vind ik hem het lekkerst. De cake kan je ook invriezen. Verpak de cake daarvoor in huishoudfolie. Ontdooi de cake gedurende 4 tot 5 uur en verwarm 10 sec meer... onden in de magnetron.
Bekijk meer: ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

200 gr. fijne kristalsuiker


200 gr. zachte boter


200 gr. zelfrijzend bakmeel


1 theel. bakpoeder


4 eieren


1 theel. amandel extract


1 blik van 410 gr. halve abrikozen


85 gr. amaretti koekjes


25 gr. amandelschaafsel

Bereidingswijze

1 Doe de suiker, bakmeel, boter, eieren en amandelextract in een grote kom en meng alles met een mixer tot een glad mengsel. Zet een kwart van het mengsel apart.

2 Snijd 100 gr. abrikozen in kleine stukjes. Breek de amarettikoekjes in kleine brokken. Roer de stukjes abrikozen en 25 gram van de koekjes door het mengsel.

3 Vet een springvorm van 22 cm in en bekleed met bakpapier. Stort het abrikozen mengsel in de vorm en strijk glad. Bak het abrikozenmengsel in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 25 minuten.

4 Roer door het apart gezette mengsel de overige halve abrikozen, amandelschaafsel en de amaretti koekjes. Schep dit mengsel snel op de bovenzijde van de cake en strijk glad.

5 Bak de cake verder af in 25 minuten totdat deze goudbruin is en een satéprikker er droog uitkomt. Laat even koelen en serveer warm of lauw.