Asperges met pannenkoeken

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Bij pannenkoeken denk je niet snel aan de combinatie met asperges, het is een super lekker en als je alles van te voren klaar wilt maken dan je kan ze 15 minuten gratineren in de oven op 200°C als je dat lekker vindt.
Bekijk meer: ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

500 gr. asperges


4 eetl. geraspte parmezaanse kaas

boter om te bakken

voor beslag:

100 gr. bloem


mespunt zout

225 ml. water

2 eieren

voor de saus:

20 gr. boter


15 gr. bloem


180 ml. asperge kookvocht

75 ml. slagroom

1 eidooier

1 eiwit


peper, zout


mespunt nootmuskaat

Bereidingswijze

1 Begin met het maken van het beslag, roer door de bloem eieren zout en water en maak een klontvrij beslag. Dek de kom af en laat het beslag op kamertemperatuur 30 minuten rusten.

2 Schil de asperges, verwijder 2 à 3 cm. van de onderkant. Kook de asperges 5 minuten in ruim water met zout. Draai het vuur uit, meet 180 ml. kookvocht af. Laat de asperges in de pan nagaren.

3 Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom, zet in de koelkast.

4 Smelt voor de saus de boter, voeg er de bloem aan toe en laat het even garen. Doe er het kookvocht bij en roer tot een gladde saus.

5 Roer de eidooier los met de room en voeg dit bij de saus, schep het stijfgeslagen eiwit als laatste door de saus. Haal de asperges uit de pan en laat ze uitlekken.

6 Smelt een beetje boter in de koekenpan en bak 4 pannenkoeken.Leg op iedere pannenkoek 2 asperges, schep er wat saus over en bestrooi met de kaas.