• Home
  • Brandweerwagen verjaardagstaart
Brandweerwagen verjaardagstaart

Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Voor 1 taart:
• 3 gebakken cakes, gekoeld
• Glazuur
• Kleurstof (zwart en rood)
• Verschillende chocolades, winegums en dropveters
• Spuitzak

Sla dit recept op

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Brandweerwagen verjaardagstaart

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

Een spectaculaire verjaardagstaart voor je kind, een brandweerwagen doet het als verjaardagstaart erg goed bij de kleine mannen. Je kan uiteraard aan het glazuur elke kleur meegeven die je wilt. Je kunt voor de versiering verschillende snoepjes gebruiken, maar het is in ieder geval een mooi basisrecept voor een verjaardagstaart!

Stappen

1
Klaar

Snij de koepelvormige toppen van de gekoelde cakes zodat je een vlakke ondergrondkrijgt.

2
Klaar

Het makkelijkste is het als je het voorbeeld in de video gebruikt voor de vormen. Snij de drie cakes in stukken en leg ze op de plaat zodat de vorm van een brandweerwagen ontstaat. Lijm de stukken cake vast met behulp van wat frosting.

3
Klaar

Smeer vervolgens de complete cake in met rode glazuur, zodat je de basis hebt voor de brandweerwagen. Zet het vervolgens in de koelkast voor ongeveer 1 uur zodat de frosting harder kan worden.

4
Klaar

Om een mooie laag glazuur te krijgen is het de bedoeling dat je nu nog een egale laag maakt over de hele brandweerwagen.

5
Klaar

Mix nu de witte glazuur met de zwarte kleurstof zodat je grijze glazuur krijgt, hier kun je mooi wat metaal toevoegen aan de verjaardagstaart.

6
Klaar

Gebruik oreo of andere chocolade koekjes voor de banden. En met wat witte glazuur kun je de ramen en de ladder tekenen en smeer ze uit met een mes of spatel.

7
Klaar

Plaats de opgerolde veterdrop om de brandslangen na te maken en verschillende winegum snoepjes om de lampen en andere versiering af te maken.

8
Klaar

Het is natuurlijk ook leuk om je kind deel te laten nemen in de versiering, al zul je dan een iets kleurrijkere brandweerwagen verjaardagstaart krijgen.

kookse.tv

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het onderstaande formulier om een recensie achter te laten
Vorige
Glazuur maken
Volgende
Amandelcake
Vorige
Glazuur maken
Volgende
Amandelcake

Laat een reactie achter