Bretonse vissoep

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 5 x )
Deze soep is rijk gevuld met mosselen en kabeljauw en kan daarom als maaltijdsoep worden gegeten met een heerlijk vers gebakken stokbrood. Je kan de soep zonder bezwaar een dag van te voren klaar maken en in de koelkast bewaren, maar het klaarmaken k meer... ost je echt niet al teveel tijd , ongeveer 25 minuten.
Bekijk meer: , , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 3 personen

½ eetl. zonnebloemolie

2 eetl. magere spekreepjes

1,2 liter visbouillon

1 prei

1 stengel bleekselderij in ringetjes

1 wortel in reepjes

mespunt saffraan

2 tomaten

1 potje witte bonen afgespoeld

200 gr. kabeljauwfilet in stukken van 2x2 cm.

300 gr. mosselen

1 eetl. platte peterselie

Bereidingswijze

1 Was de prei zorgvuldig en snij de prei in dunne ringen, Dompel de tomaat in kokend water, verwijder velletjes en pitjes en snijd de tomaat in blokjes.

2 Bak de spekjes met de zonnebloemolie zachtjes uit, Voeg er de prei, bleekselderij, wortel, saffraan en 1 liter visbouillon bij. Breng het aan de kook en laat het 15 minuten zacht koken.

3 Was onder tussen de mosselen verwijder de baarden en kook ze in een half kopje visbouillon tot ze open gaan. Haal de mosselen uit de schelp (houd er een paar met de schelp achter) en houd ze warm in zilverfolie.

4 Doe ruim de helft van de tomatenblokjes, witte bonen en het mosselvocht bij en laat het nog 5 minuten koken. Pureer de helft van de soep, doe het weer bij elkaar.

5 Voeg de rest van de tomaat en witte bonen bij, breng het aan de kook en voeg er de kabeljauw en mosselen aan toe en laat het nog even zacht koken tot de kabeljauw gaar is. Maak op smaak met wat peper en zout.

6 Dien op met de mosselen in de schelp en strooi er de peterselie over. Heerlijk met stokbrood