Halloumi op brood

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 2 x )
Dit broodje Halloumi wordt geserveerd met een heerlijke salsa/ pesto. Hierdoor krijg je een ware smaak explosie. Halloumi is een kaas van Cypriotische afkomst en omdat hij zo elastisch en een hoog smeltpunt heeft heel geschikt om te bakken. Soms is h meer... ij gemaakt van geitenmelk, maar meestal gaat het om een mengsel van schapen- geiten- en koemelk. De kaas is vacuüm verpakt te koop bij goedgesorteerde kaasboeren en bij Turkse en Marokkaanse winkels. Gepekelde citroenen zijn citroenen die zijn ingemaakt in een mengsel van water en zout.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 4 personen:

1 bos koriander

1 rode chilipeper

1 teentje knoflook

2 eetl. witte (gepelde) amandelen

1/4 theel. komijnzaadjes

125 ml olijfolie

1 kleine gepekelde citroen

1 halloumi-kaasje

1 turks brood

een handvol groene blaadjes (spinazie, rucola of anders sla)

Bereidingswijze

1 Pureer de blaadjes van de koriander, knoflook, chili, amandelen, komijn en citroen in de keukenmachine. Voeg 1 of 2 theelepels vocht uit de pot gepekelde citroenen toe, en daarna geleidelijk, terwijl de machine draait, de olijfolie.

2 Proef en maak op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. (Je hebt waarschijnlijk teveel pesto, maar hij is zeker een week houdbaar in de koelkast en smaakt erg goed bij vis, vlees of gegrilde groente.)

3 Verhit een grillpan op hoog vuur tot hij loeiheet is. Snijd de halloumi in 8 of 12 plakken en grill ze om en om, heel kort, tot ze net beginnen te smelten.

4 Snijd het brood in vieren, en snijd elke kwart open. Beleg met de gegrilde halloumi, royaal korianderpesto en een flinke pluk groen.