Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Voor 2 personen:
30 gr. parmezaanse kaas
2 takjes verse tijm
2 kipfilets zonder vel, liefst vrije uitloop of biologisch
zwarte peper uit de molen
1 citroen
6 plakjes prosciutto (rauwe ham)
olijfolie

Jamie Oliver kip

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

Jamie Oliver kip recept uit de Kookrevolutie. Janneke laat zien hoe je deze makkelijk maakt. Jamie Oliver had het niet beter gedaan zou ik zeggen. Serveer de kipfilets met wat partjes citroen bij en sprenkel er een flinke scheut olijfolie over. Jamie Oliver heeft er vast wel een lekker bijgerecht voor of kijk op Kookse.tv voor een Lekkere aardappelpuree en groene groenten.

(Visited 175 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Rasp de Parmezaanse kaas. Stroop de tijmblaadjes van de takjes. Kerf de onderkant van de kipfilets met een klein mesje voorzichtig kruislings in. Strooi er wat peper op (zout is niet nodig omdat de ham al behoorlijk zout is).

2
Klaar

Scheur een stuk vershoudfolie af en besprenkel dat met olijfolie. Leg de kipfilets er naast elkaar op een stuk en strooi er het grootste deel van de tijmblaadjes over. Rasp er wat citroenschil op en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas.

3
Klaar

Leg 3 plakjes ham op elke filet, zodanig dat ze elkaar een heel klein beetje overlappen. Sprenkel er nog een klein beetje olijfolie over en bestrooi ze met het laatste restje tijmblaadjes.

4
Klaar

Leg een stuk vershoudfolie over de filets en geef er een paar flinke klappen op met de onderkant van een pan, tot ze ongeveer 1 centimeter dik zijn.

5
Klaar

Zet een koekenpan op matig vuur. Haal het folie van de filets en leg ze heel voorzichtig met de prosciutto naar onderen in de pan. Sprenkel er wat olijfolie op.

6
Klaar

Bak ze 3 tot 4 minuten aan elke kant, keer ze halverwege om en geef de hamkant nog 30 seconden extra om lekker krokant te worden.

Vorige
Silken tofu
Volgende
Omelet met truffel
Vorige
Silken tofu
Volgende
Omelet met truffel

Laat een reactie achter