Jamie Oliver kip

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Jamie Oliver kip recept uit de Kookrevolutie. Janneke laat zien hoe je deze makkelijk maakt. Jamie Oliver had het niet beter gedaan zou ik zeggen. Serveer de kipfilets met wat partjes citroen bij en sprenkel er een flinke scheut olijfolie over. Jamie meer... Oliver heeft er vast wel een lekker bijgerecht voor of kijk op Kookse.tv voor een Lekkere aardappelpuree en groene groenten.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 2 personen:

30 gr. parmezaanse kaas

2 takjes verse tijm

2 kipfilets zonder vel, liefst vrije uitloop of biologisch

zwarte peper uit de molen

1 citroen

6 plakjes prosciutto (rauwe ham)

olijfolie

Bereidingswijze

1 Rasp de Parmezaanse kaas. Stroop de tijmblaadjes van de takjes. Kerf de onderkant van de kipfilets met een klein mesje voorzichtig kruislings in. Strooi er wat peper op (zout is niet nodig omdat de ham al behoorlijk zout is).

2 Scheur een stuk vershoudfolie af en besprenkel dat met olijfolie. Leg de kipfilets er naast elkaar op een stuk en strooi er het grootste deel van de tijmblaadjes over. Rasp er wat citroenschil op en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas.

3 Leg 3 plakjes ham op elke filet, zodanig dat ze elkaar een heel klein beetje overlappen. Sprenkel er nog een klein beetje olijfolie over en bestrooi ze met het laatste restje tijmblaadjes.

4 Leg een stuk vershoudfolie over de filets en geef er een paar flinke klappen op met de onderkant van een pan, tot ze ongeveer 1 centimeter dik zijn.

5 Zet een koekenpan op matig vuur. Haal het folie van de filets en leg ze heel voorzichtig met de prosciutto naar onderen in de pan. Sprenkel er wat olijfolie op.

6 Bak ze 3 tot 4 minuten aan elke kant, keer ze halverwege om en geef de hamkant nog 30 seconden extra om lekker krokant te worden.