Konijn in appelcider

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 2 x )
Konijn gaar gestoofd in appelcider geeft een heerlijk licht zoete smaak aan het konijn, die ook de kinderen aan tafel lekker zullen vinden. Je kunt dit gerecht van te voren klaarmaken en later weer opwarmen.
Bekijk meer: , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

4 konijnenbouten

4 eetl. zonnebloemolie

35 gr. boter

2 witte uien

3 wortels

2 preien

5 dl. appelcider (zoet)

3 takjes peterselie

1 laurierblad

2 takjes tijm

200 ml. creme fraiche

5 eetl. roux korrels of 
5 eetl. beurre manie
 ( 50 gr. bloem + 50 gr. boter)

Bereidingswijze

1 Beurre manie maak je door bloem met je vingers door de boter te mengen tot het kruimelig wordt. Je kunt het ook de bloem met 2 messen door de koude boter snijden.

2 Schrap de wortels en snijd ze in plakjes, was de prei en snijdt deze in ringen, snijdt de uien grof.

3 Verhit in een grote pan de boter en olie, strooi peper en zout over de bouten en bak ze rondom goudbruin.

4 Leg de bouten op een bord en bak wortel, prei en uien 5 minuten op laag vuur. Bindt de peterselie, laurierblad en takjes tijm samen in een bosje, en voeg deze met de appelcider bij de groenten.

5 Verhit de pan en voeg er de konijnenbouten aan toe. Zet het vuur laag en laat het tegen de kook aan in 60 minuten gaar worden. Draai halverwege de bouten een keer om.

6 Haal de bouten uit de pan en schep de groenten in een schaal, laat het goed uitlekken. Doe het uitgelekte vocht weer in de pan. Roer de creme fraiche en 4 eetl. beurre manie door het kookvocht.

7 Roer het tot een mooie gladde saus doe er zonodig nog wat van de beurre manie bij. Voeg de groenten en de bouten aan de saus toe warm alles goed door. Lekker met krieltjes en spruiten.