melanzane parmigiana

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 6 x )
De melanzane parmigiana is heerlijk direct uit de oven. Eventueel kun je de melanzane parmigiana ook lauwwarm serveren, de melanzane parmigiana is dan ook lekker. Kortom weer een heerlijk recept van Janneke.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 6 tot 8 personen:

5 grote aubergines

extra vergine olijfolie

200 gr. provolone, in plakjes

4- 5 hardgekookte eieren

handvol verse basilicumblaadjes

ongeveer 1 liter (zelfgemaakte) basistomatensaus

200 gr. Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

1 Snijd de aubergines in de lengte in plakken. Verhit voor de melanzane parmigiana een grillpan tot hij gloeiend heet is. Rooster de auberinge tot ze aan beide kanten een mooi donker streeppatroon vertonen. Als alle aubergineplakken gegrild zijn, meng je er 2 - 3 eetlepels olijfolie door

2 Vet een lage, vierkante of rechthoekige ovenschaal in met olijfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de eieren en snijd ze in plakjes. Snijd of scheur de basilicum grof.

3 Doe laagje tomatensaus in de schaal. Leg hierop een deel van de aubergineplakken, naast elkaar zodat de saus bedekt is. Breng op smaak met peper en zout.

4 Verdeel er een deel van de provolone, plakjes ei en basilicum over en bestrooi met een deel van de Parmezaan. Dek af met een tweede laag tomatensaus, waarop je weer een laag aubergines legt enzovoort.

5 Zorg dat de bovenste laag van de melanzane parmigiana uit tomatensaus bestaat en bestrooi die royaal met Parmezaanse kaas. Bak de melanzane parmigiana ongeveer een half uur in de oven.