Peren Bell helene

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Peren belle-Hélène of zoals het oorspronkelijk Auguste Escoffier het noemde “poire belle-Hélène” is een klassiek dessert van deze Franse chef-kok. Escoffier heeft beroemde recepten op zijn naam staan o.a. tournedos Rossini en pêche melba. Dit dessert meer... bedacht hij in 1864 en noemde hij naar de operette la belle Hélène van Jacques Offenbach.
Bekijk meer: , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 2 personen

2 peren
½ citroen


350 ml. water


150 gr. suiker


½ zakje vanille suiker


voor de chocolade saus:


65 gr. pure stukjes chocolade ( minstens 70% cacao)


100 ml. slagroom


geroosterd amandelschaafsel


vanille ijs (optioneel)

Bereidingswijze

1 Schil de peren en smeer ze in met de citroen. Breng het water aan de kook met de suiker en vanillesuiker. Leg de peren hierin en laat zachtjes 20 minuten koken totdat de peren wat glazig zijn geworden. Haal de peren uit de siroop en laat ze afkoelen en dan 2 tot 3 uur in de koelkast.

2 Breng vlak voor het serveren de siroop weer aan de kook en laat het wat indikken.

3 Verwarm de slagroom tot het bijna gaat koken, zet het vuur laag en roer de chocolade door de slagroom. Laat de pan minuten zo staan zonder te roeren, roer na 3-4 minuten de chocoladesaus stevig door tot alles is opgelost en het een mooie gladde saus is.

4 Sprenkel op een bord wat van de siroop, leg op een plak vanille ijs de koude peer en schep chocoladesaus over de peer. Strooi wat amandelschaafsel rondom.