Poffertjes maken

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 3 x )
Poffertjes zijn heel kleine pannenkoekjes. Voor poffertjes te bakken heb je wel een speciale poffertjespan nodig. Een gietijzeren poffertjespan is niet echt duur en gaat jaren mee. Let op dat je de poffertjes omdraait wanneer het beslag nog niet geh meer... eel gestold is. Ook kun je in plaats van 200 gram tarwebloem ook 100 gram boekweitmeel en 100 gram tarwebloem nemen.
Bekijk meer: , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Poffertjes voor 4 personen

200 gr. tarwebloem

1 theel. droge gist


4 dl. lauwe melk


25 gr. gesmolten boter


1 ei


½ theel. zout

1 eetl. schenkstroop

Bereidingswijze

1 Strooi het zout in een kom. Doe de bloem in een zeef en voeg de droge gist erbij en zeef de bloem.

2 Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet daar wat melk in, roer van binnen naar buiten en giet langzaam al de melk erbij voeg tussentijds het ei en de stroop erbij.

3 Roer tot het een klontvrij beslag is en doe er op het laatst de gesmolten boter bij. Dek de schaal af met huishoudfolie en zet het 45 minuten weg op een warme plaats.

4 Verhit de poffertjespan, doe wat vet in elk kuiltje en giet wat beslag in ieder kuiltje, zet de hittebron iets lager, als het beslag bijna is gestold draai dan de poffertjes om.

5 Serveer met poedersuiker en wat boter. Poffertjes die je over hebt zijn makkelijk afgedekt te bewaren in de koelkast, voor gebruik even in de magnetron en het is weer smullen.