Risotto met spinazie

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 3 x )
Deze risotto met spinazie at ik vorige week in restaurant Mazzo. Het recept is niet moeilijk om te maken en heerlijk van smaak. Eet smakelijk.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 4 personen

400 gr. risottorijst

1 courgette

300 gr. spinazie, goed gewassen

2 tenen knoflook

olijfolie

parmezaanse kaas

klont boter

peper

bos groene asperges

1,5 L groente bouillon

Rucola ter garnering

Bereidingswijze

1 Snijd 1,5 cm van de onderkant van de groene asperges en gooi die weg. Snijd het overige deel in kleine stukjes. Snijd de courgette in plakken en was de spinazie.

2 Verhit een scheutje olijfolie. Doe dan de risotto in de pan. Bak op matig vuur. Roer continue door. Wanneer de risotto in zijn geheel bedekt is met een laagje olie voeg dan een paar eetlepels bouillon toe.

3 Voeg telkens een paar eetlepels bouillon toe wanneer de bouillon volledig is opgenomen. Let op dat de risotto niet droog komt te staan. Roer telkens goed door.

4 Wanneer de risotto 5 minuten op staat verhit je een andere pan met een scheutje olijfolie erin. Schep dan de courgette, spinazie en knoflook in de pan. Bak totdat de spinazie geslonken is. Voeg boter toe en laat deze smelten. Schep 1 soeplepel bouillon erbij.

5 Voeg ondertussen de groene asperges toe aan de risotto.De risotto moet dan nog een kleine 10 minuten koken. Blijf bouillon toevoegen.

6 Wanneer de boter gesmolten is pureer je met behulp van een staafmixer de spinazie. Voeg dit wanneer de risotto gaar is maar nog wel een bite heeft toe aan de risotto. Schep goed om. Breng op smaak met peper en maak af met de rucola en eventueel de parmezaanse kaas,