Sate kambing

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
De sate kambing kun je bereiden op de bbq of op de gril in huis. De sate kambing kun je het best laten marineren in de zak. Eet smakelijk.
Bekijk meer: , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 4 personen:

1 theel. korianderzaad

1 sjalotje

1 teen knoflook

2 kleine rode pepertjes (rawits)

1/2 theel. grof zeezout

2 limoenen

100 ml ketjap manis

500 gr. geitenvlees (liefst van de bout) of lamsvlees

1 kleine rode ui

1 lente ui

1 volle eetlepel bruine basterdsuiker

Bereidingswijze

1 Rooster in een wok het korianderzaad tot het begint te kleuren en geuren.

2 Doe het korianderzaad samen met de sjalot, knoflook en rode peper in een vijzel en het zeezout. Wrijf en stamp tot een fijne pasta. Roer er 2 eetlepels ketjap en 1 eetlepel limoensap door.

3 Snijd het vlees in heel blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter. Schep het vlees om met de marinade en laat minimaal een uur (maar langer mag ook) marineren.

4 Maak de saus. Doe dit van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Pel de rode ui en snipper hem fijn. Verwijder de steeltjes van het overgebleven pepertje en snijd met zaad en al in dunne ringetjes.

5 Doe de tweederde van de rode ui, alle chilipeper en de basterdsuiker in een kommetje en voeg de overgebleven ketjap en limoensap toe. Roer tot de suiker is opgelost.

6 Laat de sate stokjes weken in het warme water. Maak het lenteuitje schoon en snijd het klein. Snijd het tweede limoentje in parten. Maak ruim vantevoren de barbecue aan en zorg dat je een mooie withete kooltjes hebt.

7 Rijg de stukjes lamsvlees aan stokjes – niet teveel tegelijk – en rooster ze een paar minuten boven de barbecue. Draai ze af en toe om zodat ze gelijkmatig gaar worden.

8 Serveer de sate bestrooid met de rest van de rode ui en de lenteui, en vergezeld van de ketjapsaus en een partje limoen.