Spaans stoofvlees

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 8 x )
Stoofvlees op zijn Spaans, probeer hiervoor de echte Spaanse gegrilde paprika poeder (Pimenton de la Vera) te bemachtigen, die ruikt en smaakt heerlijk pittig, lukt dit niet neem dan de pittige gewone paprikapoeder. Vraag aan de slager draadjesvlees meer... of stoofvlees. Neem ruim 3 uur de tijd om het vlees te laten stoven.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 4 personen

1 kilo mager stoofvlees

750 gr. zilveruitjes schoongemaakt

4 teentjes knoflook fijn gehakt

200 ml. rode wijn

100 ml. water

½ eetl. paprikapoeder liefst pimenton de la vera

1 blik van 400 gr. tomatenblokjes met sap

2 laurierblaadjes

3 eetl. fijn gehakte peterselie.

zout en peper

bakvet of geklaarde boter

Bereidingswijze

1 Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is, snijd het vlees in stukken en strooi er royaal peper over.

2 Verhit in een pan het bakvet en bak een klein gedeelte van het vlees mooi bruin, haal het uit de pan en schep het in een schaal. Bak in gedeeltes de rest van het vlees bruin.

3 ak in het braadvet de zilveruitjes tot ze licht gekleurd zijn, voeg er de knoflook aan toe en bak dit nog 1minuut mee.

4 Doe het vlees terug in de pan, strooi er wat zeezout over, doe er de paprikapoeder de tomatenblokjes bij en laat dit 5 minuten pruttelen.

5 Voeg na 5 minuten er de wijn, water en de laurierblaadjes bij. Laat dit 60 minuten op laag vuur stoven. Roer er 2 eetlepels peterselie door en laat het dan nog ruim 90 minuten stoven.

6 Doe vlak voor het opdienen de rest van de peterselie door het stoofvlees, geef er een frisse salade bij en witte rijst of aardappelen.