Tournedos van zalm bereiden

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 3 x )
Deze zalmtournedos kun je koud serveren bij de lunch met wat salade en stokbrood je kunt hem van te voren al maken. Eet je hem liever warm bij de maaltijd dan pocheer je hem 1 uur voor je aan tafel gaat. Heel eenvoudig kun je de zalmtournedos pochere meer... n in heet water, maar zorg er wel voor dat de rol goed dicht is anders loopt de vulling eruit.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 4 personen

6 tot 8 plakjes gerookte zalm

350 gr. kabeljauwfilet

2 eiwitten

80 ml. slagroom


1 eetl. gehakte platte peterselie


peper en zout

plasticfolie

Bereidingswijze

1 Snijd de kabeljauwfilet in stukken. Maal de kabeljauw filet met de eiwitten de helft van de slagroom in een keukenmachine tot een puree.

2 Doe de kabeljauwpuree in een kom en spatel er de rest van de slagroom door. Breng op smaak met peper en zout.

3 Leg 2 grote dubbele plasticfolie vellen op de aan recht, zorg dat de vellen elkaar overlappen, leg er nog 1 los vel over.

4 Leg op de folie de plakjes gerookte zal er strijk er de kabeljauwpuree over. Rol stevig de gerookte zalm in de plasticfolie op, knoop de uiteinden goed dicht doe er desnoods nog een vel folie over, de rol moet goed dicht zijn.

5 Breng een pan water aan de kook en leg de zalm rol in het water zorg ervoor dat hij onder water ligt. Houd het water tegen de kook aan, let op het water mag niet koken.

6 Laat de zalm rol 35 tot 40 minuten in het hete water liggen. Verwijder plastic en snijd de rol in stukken of dikke plakken.