Vis op de bbq

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Vis op de bbq is een recept zoals een bbq recept moet zijn. Puur en heerlijk.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 4 personen:

olijfolie

50 gr. zwarte olijven

20 verse wijnbladeren

1 teen knoflook

1 gepekelde citroen (te koop bij Turkse, Marokkaanse en Chinese winkels)

1 kilo sardines

1 grote bos bladpeterselie

1 rode ui

een handvol witte amandelen

sap van 1 citroen

Bereidingswijze

1 Maak de barbecue ruim van tevoren aan. Vet het rooster in met olijfolie.

2 Breng een grote pan met water aan de kook. Dompel de wijnbladeren in het kokende water tot ze meegeven. Laat uitlekken in een vergiet.

3 Verwijder de pitten uit de olijven en hak de olijven klein. Pel de knoflookteen en snijd hem fijn. Halveer de gepekelde citroen, verwijder het vruchtvlees en snijd de schil fijn. Snijd een klein beetje van de peterselie fijn (ongeveer 2 eetlepels). Meng de olijven, knoflook, citroenschil en peterselie en maak de vulling op smaak met versgemalen zwarte peper.

4 Bestrooi de sardines met wat zout en peper en vul de buikholtes met het olijvenmengsel. Wikkel elke vis in twee of drie wijnbladeren.

5 Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Bestrooi ze met wat zout en laat 10 minuten marineren. Rooster de amandelen in een koekenpan. Pluk intussen de blaadjes van de resterende takjes peterselie en doe ze in een saladeschaal.

6 Knijp zoveel mogelijk vocht uit de uiringen en verdeel ze over de peterselie. Strooi ook de amandelen erover. Maak de salade naar smaak aan met citroensap, olijfolie, zout en versgemalen peper.

7 Rooster de vissen in 5 – 8 minuten gaar op de barbecue. Keer ze een of meerdere malen. Serveer met de peterseliesalade.