Antonio Carluccio recept

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 5 x )
Antonio Carluccio is een legende, vind ik. Antonio kun je zien op de BBC. Hier hebben we een prachtig recept van hem. Kalfslever met uien van Antonio Carluccio. Ga je het recept van hem niet maken dan is alleen het kijken van het recept al de moeite meer... waard.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Bereidingswijze

1 Bestuif de plakken lever met bloem. Verhit de helft van de olie in een koekenpan op laag vuur, doe de uien erin en smoor ze in 10 tot 15 minuten glazig. Voeg na 5 minuten de rozijnen toe.

2 Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak hierin de lever aan beide kanten bruin en van binnen nog een beetje roze. Dat duurt afhankelijk van de dikte van de lever 4 tot 7 minuten.

3 Strooi de suiker over de uien en schenk er de azijn bij. Zet het vuur wat hoger, laat de azijn verdampen en voeg een scheutje water toe. Laat zo nodig nog een paar minuten stoven tot de uien goed zacht zijn.

4 Leg de lever tussen de uien in de pan en geef de smaken even de tijd om aan elkaar te wennen. Maak af met zout en versgemalen peper en verdeel de lever en uien over vier borden.