Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Voor het deeg:

400 gr. patent bloem
250 gr. boter

2 eetl. kristalsuiker

rasp van 1 citroen
1 ei
Voor de vulling:
1 kg. zoet zure appels
150 gr. suiker

2 eetl. maïsmeel

1 theel. kaneel
Voor het bestrijken:

1 ei (geklutst)
1 eetl kristalsuiker

Apple pie

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

De Apple pie komt uit Engeland, waar de bakermat ligt van de pie’s. De pie wordt gemaakt van kruimeldeeg en in dit geval, omdat ik een apple pie maak, van zoet kruimeldeeg. Natuurlijk had ik dit recept ook appeltaart kunnen noemen, maar als een taart gesloten is van boven vind ik pie een betere naam.

(Visited 97 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Snijd de koude boter in blokjes en vermeng deze in een kom met de bloem, citroenrasp en suiker. Kneed met de hand alles even door elkaar en meng verder in een keukenmachine tot er kruimels vormen. Kluts 1 ei met 2 eetlepels water en voeg dit bij het deeg. Meng verder tot een kneedbaar deeg. Verdeel het deeg in 2 ballen, 1 van 2/3 van het deeg de rest voor de andere bal. Bekleed met folie en laat 20 minuten rusten in de koelkast.

2
Klaar

Schil de appels en verdeel ze in vieren en snijd er plakjes van. Meng de stukjes appel met het maïsmeel, suiker en de kaneel. Meng alles goed door elkaar.

3
Klaar

et een bakblik van 25 cm in, rol de grote bal deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en rol hiervan een lap met een diameter van 40 ± cm. Bekleed de bodem hiermee. Haal het teveel aan deeg weg van de rand en bestrijk de bovenzijde met losgeklopt ei.

4
Klaar

Vul de bodem met het appelmengsel. (Het appelmengsel moet boven het deeg uitkomen.) Rol de kleine bal deeg uit tot een plak van 30 cm en bekleed hiermee de bovenkant. Maar een aantal gaatjes in de bovenkant om lucht te laten ontsnappen.

5
Klaar

Snij de zijkanten af en druk de deeghelften op elkaar. Maak van het afgesneden deeg een versiering als je dat leuk vind. Bestrijk alles met losgeklopt ei en bestrooi met suiker. Bak af in een voor verwarmde oven op 200°C in 45 tot 55 minuten. Wanneer het deeg te bruin wordt voor de aangegeven baktijd, dek dan af met aluminium folie.

Vorige
Bazaarbrood
Volgende
Vispastei
Vorige
Bazaarbrood
Volgende
Vispastei

Laat een reactie achter