Asperges met gambas

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Dit is een prachtig voorgerecht of tussengerecht gemaakt tussen de aspergevelden! Het gerecht is goed voor te bereiden waardoor op het laatste moment wanneer de gasten arriveren het snel op tafel zet.
Bekijk meer: , , , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

knoflook, fijngehakt

peterselie, fijngehakt

100 gr. asperges, geschild, gekookt en in stukken van 3 cm gesneden

handje lamsoor, goed gewassen

scheutje pastis

scheutje kookroom

100 gr. gamba's, verwijder het darmkanaal

1 tomaat, ontveld, ontdaan van zaadjes en in stukjes gesneden

peper

Bereidingswijze

1 Zorg dat je alle ingrediënten gesneden en gewassen hebt voordat je begint, dit werkt namelijk het makkelijkst bij een wok gerecht.

2 Verwarm de wok goed voor en giet er een beetje olijfolie in. Leg er dan vervolgens de scampi's in de pan. Door de scampi in te snijden zorg je dat deze gelijkmatig gaart in de pan.

3 Doe na ongeveer 20-30 seconden de gesneden asperges erbij en hussel dit goed. Voeg daarna de gesnipperde knoflook toe, maar let op dat deze niet direct verbrand, dit maakt het gerecht bitter.

4 Voeg de lamsoren toe aan de pan en hussel alles weer goed door elkaar en voeg na 10 seconden de gesneden tomatenblokjes toe.

5 Houd vervolgens de pan een beetje schuin (van je af) en giet er een scheutje pastis bij, hierdoor krijg je wat vlammen in de pan. Deze gaan vanzelf uit zodra de alcohol van de pasties verdampt is.

6 Dit maak je af met een scheutje kookroom, gehakte peterselie en peper. Let op met het toevoegen van het zout. Lamsoren zijn namelijk al vrij zout. Schep alles in een mooi bord. Dit gerecht is heerlijk met een stukje brood.