• Home
  • Fregola met mosselen

Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Fregola voor 2-3 personen
250 gr. fregola

3 eetl. olijfolie

1 teen knoflook

750 gr. mosselen
2 poon filets (± 175gr.)

1 blik à 400 gr. tomatenblokjes
2 x 100 ml. droge witte wijn

mespunt chili peper
2 eetl. grof gehakte platte peterselie
zeezout

Fregola met mosselen

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

Fregola met mosselen ofwel Fregola con cozze, op zijn Italiaans. Fregola komt dus uit Sardinië is hier in de Italiaanse speciaalzaken te koop. Fregola is een wat hardere pasta soort en echt de moeite waard om deze eens te kopen. In dit recept gebruik ik verder poon, een redelijk goedkope vis, maar wat geeft die een heerlijke smaak.

(Visited 128 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Hak de knoflook fijn en de peterselie grof. Spoel de poon filets af controleer of geen graten meer zijn, dep ze droog en snijd de filets in stukken.

2
Klaar

Maak de mosselen schoon en controleer de mosselen. Kook de mosselen in ± 4 minuten met 100 ml witte wijn op hoog vuur tot ze allemaal open zijn. Haal de mosselen uit de schelp, maar bewaar per persoon 5 mosselen in de schelp om te garneren.

3
Klaar

Zet ruim water op met wat zout en kook de fregola in 10 minuten gaar, controleer tussen door, de fregola moet nog iets stevig zijn, laat het uit lekken in een vergiet.

4
Klaar

Verhit in een pan de olie en bak de knoflook heel even maar laat het niet bruin worden. Voeg er de stukken vis aan toe en bak dit nog 2 minuten.

5
Klaar

Houd wat tomaten sap achter en giet de rest van het blikje en de witte wijn bij de poon. Zwengel er de chilipeper, wat zeezout over en laat alles nog 5 minuten koken.

6
Klaar

Voeg er de gekookte fregola en mosselen aan toe en warm alles goed door. Voeg er de peterselie aan toe en zo nodig nog wat tomaten sap. Serveer met de schelpen. 


Vorige
Romige venkelsoep
Volgende
Viskoekjes maken
Vorige
Romige venkelsoep
Volgende
Viskoekjes maken

Laat een reactie achter