Ijstaart maken

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 3 x )
Ik at altijd ijstaart op mijn verjaardag vroeger. Destijds dacht ik dat het enorm lastig was om ijstaart te maken. Nu weet ik wel beter. Het meeste werk heb je aan het maken van het Italiaanse schuim (bekijk de video van kerstkransjes maken hiervoor) meer... . Hier bekleed royaal de ijstaart mee. Voor een extra feestelijk tintje kun je de ijstaart afbranden. De ijstaart kun je overigens in zijn geheel voorbereiden. Je kan de ijstaart namelijk invriezen. 1 uur voor serveren haal je de ijstaart dan uit de vriezer. Het enige dat je dan hoeft te doen is de taart afbranden.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 4 personen

• 300- 400 gr. Italiaans schuim

• 2 mandarijnen

• cointreau

• cake

• 4 bolletjes vanille ijs

Bereidingswijze

1 Begin met het maken van het Italiaanse schuim. Bekijk het filmpje kerstkransjes maken hiervoor.

2 Pel de mandarijnen en snijd hier dunne plakjes van.

3 Snijd plakken van de cake en steek of snijd de gewenste vorm eruit.

4 Begin met het opbouwen van de ijstaart. Besprenkel de cake met cointreau leg vervolgens een plakje mandarijn op de cake.

5 Schep een bol vanille ijs op de mandarijn. Zorg dat het ijs eerst een beetje van de ergste kou is ontdaan. Bijv. door 5-10 minuten op kamer temperatuur te laten staan.

6 Leg weer een plakje mandarijn op het ijs en maak af met cake. Druk stevig aan. Op deze manier loopt het ijs wat uit en krijgt de taart stevigheid. Maar af met een beetje cointreau.

7 Schep het Italiaanse schuim in een spuitzak en spuit dit tussen de cake. Bekleed vervolgens de taart ermee.

8 De ijstaart kan vervolgens worden afgebrand en geserveerd of tussentijds ingevroren. Haal 1 uur voor het serveren uit de vriezer en brand af voordat je de ijsstaart serveert.