Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Voor een tulband van 26Øcm.
• 120 gr. blanke rozijnen
• 120 gr. donkere rozijnen
• 100 gr. sukade
• 310 gr. zelfrijzend bakmeel
• 310 gr. zachte boter
• 250 gr. witte basterdsuiker
• 3 zakjes vanillesuiker
• 5 grote eieren
• poedersuiker

Sla dit recept op

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kersttulband

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

Denk je aan een tulband dan denk je vast aan kerst. Maar wat let je om de tulband op een ander moment ook te maken. Dit recept bevat, zoals het hoort, rozijnen en sukade maar je kunt ook hier natuurlijk mee varieren. Maak de tulband af met poedersuiker.

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 175 gr.C. Schep de rozijnen en sukade in een kom om met 1-2 el bakmeel, zodat niet te snel in het beslag naar de bodem zakken. Zeef de rest van het bakmeel boven een andere kom.

2
Klaar

Klop in een kom de boter, basterdsuiker en vanillesuiker met een mixer in ca. 10 min. tot een crème kleurige, romige massa. Klop de eieren er een voor een door, voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal door het botermengsel is opgenomen.

3
Klaar

Voeg het zelfrijzend bakmeel in drie tot vier keer toe en meng het met een spatel luchtig door het beslag. Spatel ook de rozijnen en sukade erdoor.

4
Klaar

Doe het beslag over in de tulbandvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de vorm in het midden van de oven op het rooster en bak de tulband in ca. 1 uur goudbruin en gaar.

5
Klaar

Je kunt controleren of de tulband gaar is als je een satè stokje erin prikt en het er droog uitkomt.

6
Klaar

Haal de tulband uit de oven en laat hem 10 min. in de vorm afkoelen. Maak de rand van de tulband voorzichtig met je vingertoppen los, zodat er lucht tussen de tulband en de vorm komt.

7
Klaar

Leg het rooster op de vorm en keer de vorm en het rooster samen om de vorm voorzichtig te verwijderen. Laat de tulband op het rooster verder afkoelen.

8
Klaar

Voor het serveren van de tulband zet je hem op een schaal en bestuif je hem royaal met poedersuiker. Om uitdrogen te voorkomen verpak je hem direct in plastic- of aluminiumfolie.

9
Klaar

De tulband kan ook worden ingevroren, maar bewaar hem niet langer dan 1 maand. Haal hem tijdig uit de vriezer en laat hem op kamertemperatuur komen.

kookse.tv

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het onderstaande formulier om een recensie achter te laten
Vorige
Recept voor kaaspizza met kerstomaatjes
Paleo Chocolade Amandel Cupcakes - recept
Volgende
Chocolade amandel cupcakes
Vorige
Recept voor kaaspizza met kerstomaatjes
Paleo Chocolade Amandel Cupcakes - recept
Volgende
Chocolade amandel cupcakes

Laat een reactie achter