• Home
  • Mangomousse met malibu

Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Voor 4 personen
voor de rand op het glas
1 los geklopt eiwit
15 gr. kristalsuiker of gedroogde kokos rasp
voor de mango mousse:
2 rijpe mango`s
sap van ½ limoen
4 passievruchten
75 gr. clotted cream (Engelse dikke room)
verkrijgbaar bij de betere supermarkt
1 blaadje gelatine
2 eiwitten
35 gr. licht bruine basterd suiker
Malibu topping:
1 los geklopt eiwit
15 gr. witte basterd suiker
1 ½ eetl. Malibu

Mangomousse met malibu

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

Neem voor deze mango mousse eet rijpe mango`s. De passie vruchten zijn het best als de buitenkant gerimpeld is. Dit overheerlijke nagerecht is handig als je gasten krijgt of je het al druk genoeg. De mango mousse kan je al een dag eerder maken en de Malibu topping 2 uur van te voren.

(Visited 77 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Doe het losgeslagen eiwit op een bordje en doop de rand van het glas erin, duw vervolgens het glas in de suiker of het gedroogde kokos rasp. Zet de glazen in de koelkast.

2
Klaar

Schil en snijd de mango in stukjes. Duw met de bolle kant van een sauslepel het vruchtvlees van de passievruchten door een zeef, gooi de zaadjes weg. Roer de vruchten en het limoensap door elkaar.

3
Klaar

Leg het gelatine blad in ruim koud water om te weken. Klop de 2 eiwitten bijna stijf, voeg er de licht bruine basterd aan toe en klop tot stijve pieken.

4
Klaar

Verwarm de clotted cream in een klein pannetje maar laat het niet koken. Knijp de gelatine uit en los het op in de room. Roer de room door de mango mousse.

5
Klaar

Vouw de mousse door de stijf geslagen eiwitten. Verdeel de mousse over de 4 glazen en zet de mousse in de koelkast dit mag een dag van te voren.

6
Klaar

Klop 1 eiwit bijna stijf, voeg er de witter basterd suiker aan toe en klop het tot stijve pieken. Meng er de Malibu door. (Dit kan 2 uur bewaard worden in de koelkast. Doe het eiwit in een spuitzak en verdeel dit over de glazen.

Kookse.tv

Vorige
Vispotje
Volgende
Knoflooksoep met spek
Vorige
Vispotje
Volgende
Knoflooksoep met spek

Laat een reactie achter