Mangomousse met malibu

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Neem voor deze mango mousse eet rijpe mango`s. De passie vruchten zijn het best als de buitenkant gerimpeld is. Dit overheerlijke nagerecht is handig als je gasten krijgt of je het al druk genoeg. De mango mousse kan je al een dag eerder maken en de meer... Malibu topping 2 uur van te voren.
Bekijk meer: , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 4 personen

voor de rand op het glas

1 los geklopt eiwit

15 gr. kristalsuiker of gedroogde kokos rasp

voor de mango mousse:

2 rijpe mango`s
sap van ½ limoen

4 passievruchten

75 gr. clotted cream (Engelse dikke room)

verkrijgbaar bij de betere supermarkt

1 blaadje gelatine

2 eiwitten

35 gr. licht bruine basterd suiker

Malibu topping:

1 los geklopt eiwit

15 gr. witte basterd suiker

1 ½ eetl. Malibu

Bereidingswijze

1 Doe het losgeslagen eiwit op een bordje en doop de rand van het glas erin, duw vervolgens het glas in de suiker of het gedroogde kokos rasp. Zet de glazen in de koelkast.

2 Schil en snijd de mango in stukjes. Duw met de bolle kant van een sauslepel het vruchtvlees van de passievruchten door een zeef, gooi de zaadjes weg. Roer de vruchten en het limoensap door elkaar.

3 Leg het gelatine blad in ruim koud water om te weken. Klop de 2 eiwitten bijna stijf, voeg er de licht bruine basterd aan toe en klop tot stijve pieken.

4 Verwarm de clotted cream in een klein pannetje maar laat het niet koken. Knijp de gelatine uit en los het op in de room. Roer de room door de mango mousse.

5 Vouw de mousse door de stijf geslagen eiwitten. Verdeel de mousse over de 4 glazen en zet de mousse in de koelkast dit mag een dag van te voren.

6 Klop 1 eiwit bijna stijf, voeg er de witter basterd suiker aan toe en klop het tot stijve pieken. Meng er de Malibu door. (Dit kan 2 uur bewaard worden in de koelkast. Doe het eiwit in een spuitzak en verdeel dit over de glazen.