Pannenkoek met spek

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 3 x )
In de wintermaanden is een pannenkoek met spek en stroop een stevige maaltijd. Bak eerst de spek in de pan tot de gewenste stevigheid. Smaken verschillen nu eenmaal. Je kunt tegenwoordig kant-en-klaar beslag kopen, maar op de gewone manier het beslag meer... maken kost eigenlijk niet zoveel tijd extra.
Bekijk meer: ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

1 half pak kant en klare pannenkoekmix
 (of kijk op de site voor het recept voor beslag)

1 ei

400 ml. melk


1eetl. gesmolten boter

boter om te bakken


18 plakjes bacon


optioneel:


stroop

Bereidingswijze

1 Bak de spek zonder vet langzaam uit. Laat het uitlekken op keukenpapier.

2 Doe de pannenkoekenmix in een schaal, maak een kuiltje in het midden en giet daar wat van de melk in. Roer van binnen naar buiten, giet er iedere keer wat melk bij.

3 Halverwege breek je het ei er boven en roer dit door, blijf goed kloppen om een klontvrij beslag te krijgen. Roer er de gesmolten boter doorheen en laat het beslag even rusten in de koelkast.

4 Verhit een koekenpan, doe er een klontje boter in en giet er een volle soeplepel beslag in, laat het beslag uitvloeien. Leg er het uitgebakken spek op en duw het een beetje in het beslag.

5 Laat de pannenkoek langzaam garen, als de bovenkant is opgedroogd de pannenkoek keren en ook de andere kant mooi bruin laten worden.Bestrooi met poedersuiker of geef de pannenkoek met wat stroop.