Roastbeef uit de oven

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 5 x )
Roastbeef of rosbief is een gerecht dat vaak op zondag wordt gegeten in Engeland, Canada, Ierland en Australie; althans wordt beweerd door wikipedia. In Nederland is het broodje roastbeef in elke broodjes zaak te koop. Voor dit recept van roastbeef meer... uit de oven wordt de roastbeef dik ingewreven met peper, licht aangebraden en gaat daarna de oven in. Steek een braad thermometer in het vlees, is de kern van het vlees 55-60C dan is het vlees (medium) mooi licht rood van binnen. Braad je de roastbeef te lang dan wordt deze taai.
Bekijk meer:

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Roastbeef voor 6 personen

• 1

Bereidingswijze

1 Hak of stamp in een vijzel de peperkorrels grof. Dep de rosbief droog.

2 Leg een stuk vershoudfolie op het werkblad. Bindt de roastbeef op met touw, zodat het een mooie ronde vorm krijgt. Smeer de rosbief dik in met peper, en rol het strak op in de folie en leg de rosbief tot de volgende dag in de koelkast.

3 Haal de roastbeef 4 uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamer temperatuur te komen. Verwarm de oven voor op 200C. Schuif de grove peperkorrels van het vlees af.

4 Verhit de boter en bak snel de rosbief rondom bruin. Bestrooi het vlees met zout.

5 Zet de braadpan of ovenschaal voor 30 minuten in de oven, steek de braad thermometer in het midden zo’n 5 cm. in het vlees. Keer het vlees halverwege om. Is de kern van het vlees 55-60C dan is de rosbief perfect.

6 Roer de braadboter los met een glas rode wijn en een half glas water, voeg er wat champignons en zilveruitjes aan toe en laat het tot de helft inkoken.

7 Laat de roastbeef 15 minuten rusten. Snijd plakken van de roastbeef en geef er wat van de jus bij.