• Home
  • Scones met salie

Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Voor 8 stuks
225 gr. zelfrijzend bakmeel

50 gr. koude boter (in stukjes)

2 theel. Engelse mosterd poeder

100 gr. Parmezaanse kaas ( geraspt)

1 eetl. salieblaadjes (fijn gesneden)

8 losse salie blaadjes

1 ei 

100 ml. karnemelk

Scones met salie

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

Voor dit recept gebruik ik de “Parmigiano Reggiano” of te wel de echte Parmezaanse kaas. Deze Parmezaanse kaas is droger dan de kaas die in Nederland gemaakt wordt en onder de naam Parmezaanse kaas wordt verkocht. De scones zijn snel gemaakt, want het deeg hoeft niet te rijzen en dat scheelt heel veel tijd.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven op 220°C. Meng zelfrijzend bakmeel, mosterd poeder, halve theelepel zout en wat gemalen peper in een grote kom. Voeg de koude boter toe en kneed het geheel totdat er kleine korreltjes ontstaan. Voeg de helft van de kaas en de salie toe en meng weer door elkaar.

2
Klaar

Doe in een andere kom het ei en de karnemelk en kluts die door elkaar. Maak een kuiltje in het bloem mengsel en giet en giet hierin het karnemelk mengsel ( houd 2 eetlepels nog apart). Kneed het geheel snel toe een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een vierkant van 3 cm dikte.

3
Klaar

Snijd het vierkant in 4 kleinere vierkanten en snijd die doormidden. Je hebt nu 8 driehoeken gevormd. Leg de deegpunten op een met bloem bestoven bakblik en bestrijk met de achtergehouden karnemelk mix. Bestrooi met kaas en leg op elke scone een salieblaadje.

4
Klaar

Bak af in 12 tot 14 minuten. Serveer ze het liefst warm.

Jasper

Vorige
Stoofschotel met bier
Volgende
Engelse kerstcake
Vorige
Stoofschotel met bier
Volgende
Engelse kerstcake

Laat een reactie achter