Stromboli

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 2 x )
Stromboli is van pizzadeeg gemaakt brood. Anders dan bij de calzone wordt dit brood opgerold. De oorsprong van dit brood ligt in Amerika. Het brood dankt zijn naam aan de pittige vulling van geroosterde paprika, olijven en rode pesto. Een vulkaan van meer... een brood. Voor de rode pesto kijk je natuurlijk ook op deze site.
Bekijk meer: ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor het pizzadeeg:

500 gr. bloem 00

25 gr. verse gist


1 eetl. olijfolie

2,5 dl. lauw water


schepje zout

Voor de vulling:


6 eetl. pittige rode pesto


4 grote rode paprika’s


125 gr. zwarte olijven (ontpit)


4 eetl. olijfolie

Bereidingswijze

1 Los de gist op in het lauwe water en laat 10 minuten staan. Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet het gistmengsel met het zout en de olijfolie in het kuiltje, roer van binnen naar buiten door elkaar. Kneed gedurende 10 minuten het deeg tot het soepel is. Laat 1 ½ uur op een warme plek afgedekt met folie rijzen.

2 Was de paprika’s, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s met de snijkant naar beneden op een bakplaat bekleed met aluminium folie. Smeer de buitenkanten in met olijfolie. Rooster de paprika’s onder de grill gedurende 20 minuten totdat de bovenkanten zwart worden. Laat afkoelen en verwijder de schil.

3 Maal de olijven grof. Sla het deeg terug en kneed 60 gram olijven door het deeg. Verdeel het deeg in vieren en rol elk deeg uit tot een plak van 25cm bij 17 cm.

4 Smeer het deeg in met rode pesto, maar blijf zeker 1 cm van de kant. Bestrooi met gehakte olijven en leg hier de stukken paprika op.

5 Rol van de korte kant op en vouw de open zijkanten eronder. Leg de stromboli’s met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

6 Bak af in een voorverwarmde oven op 200°C in 35 minuten tot de broodjes diep bruin zijn.