Veldsla salade

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Deze salade wordt o.a. gemaakt met veldsla. Dit plantje kan in het vroege voorjaar al worden gegeten tot aan juni. Veldsla kan ook als korensla of ezelsoor verkocht worden en heeft een nootachtige smaak. In deze maaltijd salade verwerk ik ook nog rad meer... ijs, pinboompitten en zilveruitjes, een prima combinatie.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 1 persoon

1 eetl. pijnboompitten


75 gr. veldsla


2 kleine aardappels 


10 radijsjes


voor de zoetzure uitjes:


10 zilveruitjes (schoongemaakt)


50 ml. rode wijnazijn


50 ml. water


50 gr. suiker


voor de mosterddressing:


1 eetl. appelcider azijn


½ eetl. grove graan mosterd


½ eetl. honing


½ theel. selderij

zout


3 eetl. olijfolie


zout en peper

Bereidingswijze

1 Borstel de aardappeltjes schoon, snijd ze door midden en kook ze in water met zout bijna gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in stukjes.

2 Doe de zilveruitjes met de suiker, rode wijnazijn en het water in een pan en breng het aan de kook, roer tot de suiker is opgelost. Draai het vuur uit en laat de zilveruitjes 30 minuten in de marinade staan. Giet ze af en laat ze afkoelen.

3 Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Verwijder de worteltjes van de veldsla en verdeel de veldsla en de radijsplakjes over een bord.

4 Doe alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Verdeel de stukjes aardappel en de zilveruitjes over de veldsla en sprenkel er vlak voor het opdienen er wat dressing over. Geef de rest van de dressing er los bij.