Zonnebloempittenbrood

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 2 x )
Een heerlijk nootachtig Italiaans zonnebloempittenbrood met daarin ook pompoenpitten en sesamzaad. Aan de buitenkant is niet te zien dat er zoveel pitten en zaden gebruikt zijn, maar wanneer je er plakken van snijdt is de verrassing voor iemand die d meer... at niet weet des te leuker. Ook dit brood is weer echt een aanrader.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

270 gr. 00 bloem


60 gr. fijn polentameel


11 gr. instant gist


140 ml. volle melk


100 ml. warm water


1 theel. zout


1 eetl. sesamzaad


2 eetl. pompenpitten


2 eetl. zonnebloempitten


olijfolie om te bestrijken

Bereidingswijze

1 Meng in een kom de bloem, polenta, zout en gist. Maak een kuiltje in het midden en giet de melk en het water hierin. Meng alles door elkaar en kneed verder met de hand of met een keukenmachine in 6 minuten tot een soepel deeg. Vorm van het deeg een bal en doe deze in een in gevette kom, dek af en laat 1 uur rijzen.

2 Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad en sla het deeg terug. Sla het deeg plat en vermeng met de pompoenpitten, sesamzaad en de helft van de zonnebloempitten. Kneed alles in 2 minuten goed door elkaar. Laat 5 minuten rusten.

3 Vorm van het deeg een bol en druk iets plat. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het deeg hierop en bestrijk met olie. Dek af met folie en laat 50 minuten rijzen.

4 Bestrijk het deeg met wat water en bestrooi met de rest van de zonnebloempitten. Bak af in een voorverwarmde oven op 200°C in 35 minuten. Laat afkoelen op een rooster.