Voorgerecht met coquille

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 11 x )
Dit is een mooi voorgerecht met coquilles. Zoals je zult zien in andere kookse.tv recepten worden de coquilles weer gecombineerd met kerriepoeder. Kerrie en coquilles gaan gewoon erg goed samen. De coquilles worden geserveerd met een lichte salade.
Bekijk meer: , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voorgerecht voor 4 personen:

1/2 theel. kerriepoeder

100 g roomboter, op kamertemperatuur

1 (onbespoten) limoen

1.5 cm gemberwortel

1 teentje knoflook

1 bos of zakje waterkers

12 coquilles

1 eetl. arachide- of olijfolie

2 eetl. (Kikkoman) sojasaus

Bereidingswijze

1 Begin met de kerrieboter. Leg de boter op een bord en rasp er met behulp van een fijne rasp de groene schil van de limoen boven. Rasp er ook de gemberwortel en het teentje knoflook boven. Voeg kerriepoeder toe en meng alles goed.

2 Was en droog de waterkers en verdeel alvast over vier borden. Snijd de limoen (waarvan je de schil net hebt geraspt) in 4 partjes.

3 Verhit de olie in een grote koekenpan en leg de coquilles erin. Bestrooi ze met wat zout en draai ze na een ruime minuut om. Bestrooi opnieuw met wat zout en voeg dan de kerrieboter en 1 eetlepel sojasaus toe.

4 Schud de pan een beetje zodat de boter mooi gelijkmatig smelt en de coquilles lekker bruin kleuren. Na twee, maximaal drie minuten zijn de coquilles gaar. Ze moeten vanbinnen nog doorschijnend zijn.

5 Verdeel de coquilles over de bordjes. Proef de curryboter en voeg naar smaak eventueel nog wat sojasaus toe. Schenk de boter over de coquilles. Geef er royaal brood bij, om de saus mee op te deppen.