• Home
  • Voorgerecht met coquille

Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Voorgerecht voor 4 personen:
1/2 theel. kerriepoeder
100 g roomboter, op kamertemperatuur
1 (onbespoten) limoen
1.5 cm gemberwortel
1 teentje knoflook
1 bos of zakje waterkers
12 coquilles
1 eetl. arachide- of olijfolie
2 eetl. (Kikkoman) sojasaus

Voorgerecht met coquille

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

Dit is een mooi voorgerecht met coquilles. Zoals je zult zien in andere kookse.tv recepten worden de coquilles weer gecombineerd met kerriepoeder. Kerrie en coquilles gaan gewoon erg goed samen. De coquilles worden geserveerd met een lichte salade.

(Visited 233 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Begin met de kerrieboter. Leg de boter op een bord en rasp er met behulp van een fijne rasp de groene schil van de limoen boven. Rasp er ook de gemberwortel en het teentje knoflook boven. Voeg kerriepoeder toe en meng alles goed.

2
Klaar

Was en droog de waterkers en verdeel alvast over vier borden. Snijd de limoen (waarvan je de schil net hebt geraspt) in 4 partjes.

3
Klaar

Verhit de olie in een grote koekenpan en leg de coquilles erin. Bestrooi ze met wat zout en draai ze na een ruime minuut om. Bestrooi opnieuw met wat zout en voeg dan de kerrieboter en 1 eetlepel sojasaus toe.

4
Klaar

Schud de pan een beetje zodat de boter mooi gelijkmatig smelt en de coquilles lekker bruin kleuren. Na twee, maximaal drie minuten zijn de coquilles gaar. Ze moeten vanbinnen nog doorschijnend zijn.

5
Klaar

Verdeel de coquilles over de bordjes. Proef de curryboter en voeg naar smaak eventueel nog wat sojasaus toe. Schenk de boter over de coquilles. Geef er royaal brood bij, om de saus mee op te deppen.

Vorige
Gemengde salade van bonen
Volgende
Pizza funghi
Vorige
Gemengde salade van bonen
Volgende
Pizza funghi

Laat een reactie achter