Zonnevis met cider

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Zonnevis kom je niet erg vaak tegen bij de visboer. Wanneer je hem kunt kopen zou ik dat niet nalaten. De zonnevis heeft ook andere namen, zoals de Sint Pietervis, zeehaan en spiegelvis en leeft in de Atlantische oceaan van Noorwegen tot Zuid-Afrika. meer... De geel bruine vis is herkenbaar aan de zwarte stip aan beide zijden. Een heerlijke, naar garnalen smakende vis.
Bekijk meer: , , ,

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

2 zonnevisfilets ( 1 zonnevis gefileerd)

zeezout en peper

20 gr. boter


1 sjalot


200 ml. appelcider brut


100 ml. slagroom


2 eidooiers

1 eetl. citroensap


1 flinke eetlepel fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

1 Strooi peper en zout over de visfilets. Snijd de sjalot fijn.Smelt de boter en bak op laag vuur de sjalot glazig. Knip de randen van filets een beetje in, om omkrullen te voor komen. Verwarm de oven voor op 90°C.

2 Leg de visfilet in de pan zorg dat ze goed in de boter liggen en draai ze om, om ook de andere zijde in te boteren. Giet de appelcider erbij en stoof de vis met een deksel op de pan op laag vuur in 10 minuten gaar.

3 Leg de vis op een schaal en zet het afgedekt met aluminium folie in de oven om warm te houden.

4 Laat de appelcider op hoog vuur tot de helft inkoken. Klop de eieren los met de slagroom giet dit in een anti aanbak pan en roer er de appelcider door, verwarm tot het een licht gebonden saus maar laat het niet koken.

5 Roer er het citroensap door en breng op smaak met peper en zout.Doe de zonnevis filet op een bord en geef er wat van de saus bij. Heerlijk met aardappelpuree of verse krieltjes en worteltjes met peultjes.