Mangochutney maken

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 3 x )
De mangochutney smaakt natuurlijk lekker bij allerlei Indiase gerechten. Maar de chutney is ook bijzonder lekker bij jonge geitenkaas. Je kunt de mangochutney in een schaaltje serveren bij een kaasplateau, maar ook crostini maken, belegd met geitenka meer... as en daarop een schepje mangochutney.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

50 gr. verse gemberwortel, fijngesneden

1 kilo rijpe mango’s

2 teentjes knoflook, fijngesneden

200 gr. rietsuiker

1 ½ theelepel chilivlokken

1 kaneelstokje

1 theel. zout

250 ml witte wijnazijn

2 brandschone glazen potten met schroefdeksel

Bereidingswijze

1 Voor de mangochutney. Schil de mango’s. Snijd het vruchtvlees van de pitten en snijd het vervolgens in blokjes. Schil de gemberwortel en snijd hem fijn. Pel de teentjes knoflook en snijd ze eveneens fijn.

2 Doe de mango, gember, knoflook, suiker, chilivlokken, kaneel, zout en azijn in een roestvrijstalen of emaille pan. (Gebruik geen aluminiumpan, omdat aluminium reageert met de zuren in de chutney). Breng alles aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur zachtjes koken.

3 Zet de glazen potten klaar op een dubbelgevouwen theedoek. Schenk of lepel de mangochutney zo heet mogelijk in de potten. Draai de deksels er stevig op en zet de potten 10 minuten op hun kop, zodat ze vacuüm trekken.

4 Draai de potten weer om en laat ze afkoelen. Maak de buitenkant zo nodig schoon met een warm, vochtig doekje en bewaar ze op een donkere plek. De mangochutney blijft zeker 1 jaar goed.