Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

• 270 gr. bloem
• 185 gr. griesmeel
• 2 theel. zeezout
• 300 ml. water

Pane carasau

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

Pane carasau is een Sardijns brood dat in het verleden door herders, die maanden van huis waren, werd gegeten. Op het vaste land wordt dit brood carta da musica genoemd. Het brood dient zo dun mogelijk gebakken te worden en wel zo dun als een vel bladmuziek. Het brood is te vergelijken met matze en Indiasche chapatti. Een heerlijk krokant brood of cracker voor bij de soep of als antipasti.

(Visited 1.539 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Meng in een kom de bloem met griesmeel en zout. Voeg het water in gedeeltes toe en roer met een lepel goed door elkaar. Het mengsel mag niet nat zijn.

2
Klaar

Kneed met de handen het deeg ± 2 minuten goed door. Maak een bal van het deeg. Verdeel het deeg in 12 stukken, maak hiervan kleine bollen en dek af met een vochtige doek.

3
Klaar

Maak van een bolletje een ronde plak met een diameter van 10 cm. Rol deze plak uit op een met bloem bestoven ondergrond tot een heel dunne plak. Zo dun dat je er bijna doorheen kan kijken.

4
Klaar

Verwarm de oven 40 minuten voor op 230C. Leg 2 plakken tegelijk op een bakplaat en bak af in 2 tot 4 minuten keer ze en bak ze aan de andere kan nog eens 2 minuten.

Vorige
Groenten roosteren
Volgende
Focaccia met parmaham en pecorino
Vorige
Groenten roosteren
Volgende
Focaccia met parmaham en pecorino

Laat een reactie achter