Deel dit via je social media:

Of je kunt deze url kopiëren en delen

Ingrediënten

Voor 4 personen:
70 gr. boter
8 plakjes Zeeuws spek
1 sjalot, gesnipperd
1 krop botersla

Sla dit recept op

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Slasoep

  • Niet moeilijk

Ingrediënten

Recept

Deel

Slasoep is niet de eerste soep waar je aan denkt. Toch is slasoep echt lekker. Vooral als over de slasoep uitgebakken zeeuwse spek gaat. De slasoep is daarnaast ook heerlijk licht en dus uitstekende geschikt voor de lunch.

Stappen

1
Klaar

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en spreid hierop de plakjes spek uit. Verwarm de oven grill voor. Bak ze krokant onder de hete grill.

2
Klaar

Smelt intussen de helft van de boter in een pan. Voeg de sjalot toe, plus een snuf zout, en laat zachtjes 10 minuten fruiten zonder dat de sjalot kleurt. Zet een ketel met water op. Verwijder de harde kern van de sla (alleen de echt harde delen, dus niet het hele slahart) en snijd de sla in brede repen.

3
Klaar

Doe de sla in een blender of keukenmachine. Zet de machine aan en schenk er de hete sjalotboter bij. Schenk er vervolgens, terwijl het mes nog steeds draait, 300 ml kokend water bij.

4
Klaar

Schenk dit mengsel door een zeef terug in de pan. Druk met een lepel of spatel zoveel mogelijk vocht uit de slapuree in de zeef.

5
Klaar

Verwarm de slasoep opnieuw maar laat hem niet koken. Proef en maak hem op smaak met zout en versgemalen peper. Laat er op het laatst de rest van de boter in smelten en schuim de soep op met behulp van een staafmixer.

6
Klaar

Serveer de slasoep direct, in diepe borden. Leg in het midden van de slasoep kruislings 2 plakjes krokant gebakken Zeeuws spek.

Recept recensies

Er zijn nog geen recensies voor dit recept, gebruik het onderstaande formulier om een recensie achter te laten
Vorige
Pan bagnat
Volgende
Chocolade sorbetijs
Vorige
Pan bagnat
Volgende
Chocolade sorbetijs

Laat een reactie achter