Pizza rucola en pancetta

SmakelijkLekkerErg lekkerEen aanraderSuper lekker ( 1 x )
Op kookse staan toch al heel wat prachtige pizza recepten. Weer eentje erbij. Pizza met rucola en pancetta. Als je de pizza hebt afgebakken, hussel wat olijfolie en versgemalen peper door de rucola en garneer hiermee de pizza.

Met wie wil je dit recept delen?

Wat is jouw e-mailadres:

Voeg een opmerking toe (optioneel):

Ingredienten

Voor 2 personen:

1 theel. suiker

5 gr. gedroogde gist

250 gr. bloem + extra om te bestuiven

2 vastkokende aardappels

olijfolie

½ theel. gedroogde oregano

1 teentje knoflook, in vliesdunne plakjes

100 gr. pancetta, in plakjes

een handvol rucola

verder nodig: een pizzasteen + een pizzaplank

Bereidingswijze

1 Voor de bodem. Meng gist, suiker en 2 eetlepels handwarm water in een kommetje. Laat 5 minuten staan, zodat de gist kan gaan werken. Meng de bloem met een halve theelepel zout en maak op het werkvlak een bergje met in het midden een kuil. Schenk hierin het gistpapje, 1 eetlepel olijfolie en nog eens 120 ml handwarm water. Begin vanuit het midden te mengen en vervolgens te kneden.

2 Kneed 10 minuten, tot het deeg goed elastisch is. Voeg zo nodig meer bloem of juist een paar druppels extra water toe. Leg de deegbal in een met olijfolie ingevette kom, dek af met een plasticfolie en laat zo’n 2 uur rijzen, tot 2 x het oorspronkelijke volume.

3 Schil intussen de aardappels en schaaf ze in vliesdunne plakjes. Spoel de aardappelplakjes af in een vergiet, bestrooi met een snuf zout en laat 10 – 15 minuten staan. Spoel de aardappelplakjes nogmaals af en dep ze droog.

4 Hussel er 1 eetlepel olijfolie, de oregano en knoflook door. Verwarm de oven inclusief de pizzasteen voor op 230 graden. Bestuif het werkvlak en een deegroller met bloem. Kneed het pizzadeeg nog even door en rol dan uit tot een langwerpige lap – hij mag er lekker rustiek uitzien.

5 Bestuif de pizzaplank met bloem en leg de pizzabodem erop. Verdeel het aardappelmengsel gelijkmatig en in een enkele laag over de pizzabodem. Verspreid de pancetta erover, en besprenkel met nog een klein beetje olijfolie. Schuif de pizza in de hete oven en bak hem in ongeveer 10 minuten gaar. Hussel wat olijfolie en versgemalen peper door de rucola en garneer hiermee de pizza.